SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Nyugat országain keresztül

: Nyugat országain keresztül

Kiadás:

Budapest, 1924

Kiadó:

Magyar Jövő Ifjúsági Irodalmi Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Útleírás

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar jövő könyvtára

Terjedelem:

270 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Amikor ezt az útinaplót írtam 1910-ben, még teljesebb volt a világ. Adria vizén magyar hajók jártak, Fiume mólóin magyar matrózok daloltak, a Kárpátok falán magyar szó csengett és Erdély a mi testünk volt. Németország Európa legerősebb hadseregét masíroztatta gyakorlóterein, Franciaország remegve várta a jövő eshetőségeit s Anglia még Európa felé fordította arcát. A gyűlölet aludt, a nap egyformán sütött mindenkire. Kilencvenhat magyar fillérért adtak egy lirát, egy francia frankot, öt koronáért egy dollárt, huszonnégy koronáért egy angol fontot. Az olasz facchinók alázatosan hajlongtak előttünk. 1910-ben a hadsereget még parádéra használtuk, a negyvenkettes az idők méhében várta a megvalósulást. Érzéseink finomak voltak, jók voltunk, becsületesek voltunk, tudtunk hinni az emberiségben, mosolygó udvariassággal nyújtottunk kezet mindenkinek, akivel találkoztunk. Ez a világ elsüllyedt. Könyvemnek ezt a címet is adhattam volna: Egy elsüllyedt világrész. Egy modern Atlantisz, mely ott fekszik az idők hallgató mélységeiben. Mégis úgy érzem, hogy soha nem volt olyan aktuális ez a könyv, mint most. A nemzetek életének a törvényei nem azonosak a geológia törvényeivel. Az elsüllyedt világrészt kiemelni és rekonstruálni: ez a jövő generáció föladata. Kell ismernünk a múltat, hogy megépíthessük a jövőt. Budapest,1923. október hó."

leírás:

Kötése megtört.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!