SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Öregtorony

: Öregtorony

Kiadás:

Salgótarján,

Kiadó:

Dióhéj Könyvműhely

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

370 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963206111x

tartalom:

"Magyarország, 1552 nyara. Budát és az ország középső részét már tizenegy éve tartja megszállva a török. Az északi és a nyugati vármegyéket uraló Habsburg Ferdinánd erőtlen a székváros és a központi országrész, visszafoglalására, de csellel, gyilkossággal, a törökkel kötött békét megszegve, megkaparintja Erdélyt. A szultán nem tűri hűbéres államának megszállását, és nagy hadjáratra készül. A Felvidék kapujában fekvő várak katonái is a török sereg támadását várják, de elegendő ember, hadiszer és élelem híján kell szembenézniük az ellenséggel. Emellett persze aggódnak a családért, a földért, a vagyonért, az új vallási eszmék felbukkanása miatt még a hitért is. Ármánykodások, cselvetések, árulások közepette, sokszor életveszélyben, nem egyszer furfanggal, erőszakkal és vesztegetéssel kell menteniük a menthetőt. A regény megtörtént eseményt dolgoz fel: a jelentéktelen kis bussai vár kapitányának, Szalmatercsy Mihálynak és embereinek harcát az iszonyatos túlerő ellen. Kiderül azonban, hogy aki minden gondja és baja ellenére igaz ember marad, azt még az ellenség is tiszteli, s családja, vagyona mellett becsületét is megmentheti."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!