SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Őrzők

: Őrzők

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Művelődéstörténet Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

669 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631404900

tartalom:

"Eltér ez a könyv első gyűjteményem (Alkalom) szerkesztésétől... mert nem az írások születési éve (1960-1982) irányadó a besorolásnál, hanem az ábrázolt történésé, ha maga a történés vagy korszak már csupán valamilyen művészi látvánnyá van befagyasztva... A meglepetéstől elképedve... rájöttem, hogy noha 1951 és 1984 közt századokat ugrottam előre és hátra, mert minden esszé önértelmű új kezdet volt, végül maguktól laza kapcsolású, de elszakíthatatlan lánccá fonódtak, amelyből egyetlen nagyobb koregység sem hiányzik. Akaratlanul folyton egy európai magyar művelődéstörténetet írtam Nagy Károly császár halálától Illyés Gyula haláláig. Ezer esztendőről, hol a középkorig hátrálva, hol tanúként megmarkolva a félmúltat. Eredetileg igazán nem hajtott, nem hajthatott ekkora becsvágy, magamban szédült nagyzolásnak minősítettem, s tudatosan soha meg sem mertem kísérteni; ami történt: kegyelmi ajándék, egy gyanútlan diáké az utolsó jutalomosztásnál." A jutalom a miénk: olvasóké.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!