SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Párbeszéd az idő dolgairól

: Párbeszéd az idő dolgairól

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Múzsák Közművelődési Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

331 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9635643128

tartalom:

"Hosszú időn át kifogyhatatlannak tűntek a Sarkadi Imre hagyatékát őrző komód fiókjai. Előkerült onnan tizenegy (!) dráma - igaz, hét csak töredékesen -, két kisregény, harmincnál több novella, sok publicisztikai írás, följegyzés, levél is. Életmű ilyen posztumusz kiteljesedése jószerivel példátlan a magyar irodalom történetében. Sarkadi újonnan előkerülő munkáival folyamatosan jelen van mai irodalmunkban, mintegy kárpótlásképp rövid életéért. Negyedszázada szolgál meglepetésekkel az említett csodakomód - melyből mellesleg a filológiai rendezés során dobozokba kerültek a kéziratok -, s íme, még most is össze lehetett állítani egy könyvet kötetben még meg nem jelent írásokból. Sőt: mindössze egy novella szerepel benne, melyet még Sarkadi jelentetett meg (Párbaj), s három, ami az ötvenek évek végén a rádióban elhangzott (Egy ló kalandjai, Szerelem, ulti és a gróf, Fürjek). A többit nem ismerhettük meg Sarkadi életében. Kötetünk kiadása után azonban nem számíthat már az olvasó ismeretlen szépirodalmi művei fölfedezésére: ami érdeklődésére számot tarthat, mind felvettük e gyűjteménybe."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!