SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Pásztortáska. Elbeszélések

: Pásztortáska. Elbeszélések

Kiadás:

Budapest, 1947

Kiadó:

Korda Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

360 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Pásztortáskának neveztem el ezt a kötetemet, amelybe összegyűjtöttem elbeszéléseimnek egy részét. Diákkoromban akasztottam nyakamba a tarisznyát és évek alatt gyűjtögettem össze benne mindazt, amit szépnek és érdekesnek találtam, hogy megőrizzem. Sok színes képet, bohó mosolyt, gondolatot, megérzést válogattam össze, amelyek hirtelen lobbantak fel bennem és én tollra kapva őket elbeszéléseket formáltam belőlük, hogy néhány kellemes, derűs percet szerezzek azoknak, akik arra érdemesítették könyvemet, hogy elolvassák. Nem nagy dolgok. Az élet apró szépségeiből, örömeiből, bánatiból tevődtek össze. Távol áll tőlem minden irodalmi nagyképűség, amint azt Városi István költő barátom jegyzi meg rólam valahol. Mesék, történetek minél több szívvel a sorok között, hogy szeretetükkel megmelegítsék mindazokat, akik fáznak és még jobbakká tegyék a már amúgy is jókat. Van köztük olyan, amelyet mint egészen fiatal gyerekember írtam. Nem jelölöm meg, hogy melyik, az olvasó magától jön majd rá, de remélem, meg is bocsát nekem, hogy nem volt szívem kihagyni, mert hiszen azt a régit éppen úgy szeretem, mint azt, amelyiket utoljára írtam. Legyen együtt az első kísérletezés a már lankadó szárnycsapásokkal. Egyet azonban leszögezek: sohasem íróknak írtam, hanem mindig az egyszerű igényű, de olvasni szerető embereknek, akik nem nagy bölcselkedésekre, elvont problémák megoldására voltak kíváncsiak, hanem a hozzájuk hasonló emberek életére; akik jóban-rosszban az életet élték és megkapták érte jutalmukat vagy büntetésüket. Nem kínoztam az olvasóimat soha érdekfeszítő történetekkel, megelégedtem mindig, ha a mondanivalóm érdekes volt és a végén úgy érezték, hogy érdemes volt az időt rájuk pazarolni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!