SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Pityeri harckocsizó hihetetlen ám többnyire hősies kalandjairól

: Pityeri harckocsizó hihetetlen ám többnyire hősies kalandjairól

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Zrínyi Katonai Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers Humor Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

140 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"A költő egyik kedvenc témája a pesti alvilág: "huligánok", vagányok, utcalányok gyűlölettel ábrázolt, elborzasztó cselekedetei. Kétségtelen érdeme, hogy ezekben a versekben melyek csupán jelenségszinten, felszínesen rögzítenek egyes életmozzanatokat kísérletet tesz az argó nyelvi elemeinek, kifejezéskincsének költészetbe emelésére; helyenként igen hatásos, frappáns módon. Hogy költészetének alapvető jellemzője az aktualitásokhoz való kötődés, az alkalomszerűség, azt a Sólyatéri tél verseinek témája (az árvízi tudósítás, URH-s őrjárat az éjszakai városban stb.) mellett a Játék a fegyverekkel szonettciklusa példázza legerőteljesebben; mely nyilván szórakoztató célból a katonaélet jeleneteit és az egyes fegyvernemek mibenlétét "dolgozza fel" versben, erősen erotikus kicsengéssel, gyakran túllépve a jó ízlés igen tágra szabott korlátain is. Ugyanerről a tőről fakad a költő szórakoztató verses regénye, a Játékos versezet Pityeri harckocsizó hihetetlen, ám többnyire hősies kalandjairól. " Baranyi Ferenc, 1937.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!