SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Pogány tüzek

: Pogány tüzek

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Zrínyi Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

491 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A Pogány tüzek színes, hatalmas körképre emlékezteti az olvasót. A XI. század derekának Magyarországa elevenedik meg ezen a képen. A regény középpontjában Vata pogánylázadása áll. Vata lázadása nem sokkal I. István király halála után robban ki. A német segítséggel trónra került Péter István útján akar haladni, de még az új rend híveit is eltávolítja tőle az, hogy a német császár hűbéresévé válik, hogy szinte csak idegenekkel veszi magát körül, és országával nem sokat törődik, mert lobbanékony vére új meg új szenvedélyes szerelembe hajtja. Az ország népe, amely már megjárta ugyan a vaskezű István király iskoláját, most egyszerre lázadozik a dorbézoló, asszonybolond király, az idegen befolyás és az osztálytársadalom rendje ellen. És az egykori gyepűkön fellobbannak a pogány tüzek. Péter csapatait elsöpri a hadrakelt pogányság, de ellenfele a régi nemzetségi rendet visszaállítani akaró konok, kemény Vata sem nyerhet, mert az idő kerekét nem lehet visszaforgatni. Veretlenül is vesztes marad, és a győzelem után felbomlik serege. Nemcsak Levente fejedelmet temeti a regény végén, de meghiúsult álmait, terveit is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!