SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Pogányok

: Pogányok

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Magyar Irodalom Tanítómesterei

Terjedelem:

161 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A történelmi regény Vata-lázadásakor, 1046-ban, Péter király második uralma idején játszódik, s tárgya a sajátságos magyar probléma: a Kelet és a Nyugat megütközése. Hőse Alpár herceg, Thonuzóba besenyő vezér fia, akit apja megöletése után papnak neveltek. A húszéves buzgó kanonok nem bír megmaradni új hitében, mikor választás elé kerül, a szívére hallgat és a lázadó besenyők élére áll. Az író igyekszik hitelesen megidézni a kor embereit: a nemrég még kalandozó vad erkölcsű magyarokat, akiket Szent István korbáccsal hajtott kereszvíz alá; a magyaroknál is több szállal a múlthoz kapcsolódó besenyőket; a lézengő német rittereket, az óriási hitű papokat, stb. Persze forró szerelmek és fordulatos cselekményszövés teszik szinte letehetetlenné a regényt. " Legeza Ilona

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!