SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Pornó. Elbeszélések

: Pornó. Elbeszélések

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

157 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963141289x

tartalom:

"Dancs István írói világában az indulatok végső egymásnak feszülése, a robbanás előtti utolsó pillanatok öltenek alakot. Mintha mindig elpattanással fenyegette a túlfeszített húr. Az írói fegyelem, a művészi mérték pontos ismerete azonban szavatolja azt a formát, amelyben az összeomlás nem következik be, az indulatok egyensúlyba kerülnek; megszületik így az enyhület, amely azonban mégsem hagyja, hogy akár csak egy percig is végleges megoldások lehetőségével áltassuk magunkat. Az elbeszélések hősei általában kiélezett élethelyzetben artistaként egyensúlyoznak, szüntelen, így a legcsekélyebb változás vagy lökés kibillenti őket. E kibillenés percében ismerjük meg összefonódott, mégis fájdalmasan magányos sorsukat, amelyet ki-ki a maga módján igyekszik az eredeti, tökéletes egyensúlyba visszaterelni. Dancs István tiszta, áttekinthető, szinte drámai formába zárja az alig artikulálható indulatok, feszültségek, örvénylő ösztönök körforgását. Félszavak, kicsorbult gesztusok, egymás mellé beszélő dialógusok teremtenek az otthonosnak hitt hétköznapokból is sejtelmes, kiismerhetetlenségben fenyegető világot, amelyet az elfojtott szorongás és a mélyről fakadó keserű irónia tesz még plasztikusabbá."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!