SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Rabszolgák énekelnek

: Rabszolgák énekelnek

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

160 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Mécs László magyar premontrei szerzetes, költő, lapszerkesztő. Életéről Guy Chastel a francia költők párizsi folyóiratának mellékletében 1936. november 25-én ezt írta: "Észak-Magyarországon egy kis faluban (Hernádszentistván), mint pásztorfiúcska őrizte nyáját. Ott szívta magába a természet szeretetét, amely verseinek mélyén honol. Apja tanító volt, és László is ezt a pályát választotta. Tanulmányait a budapesti egyetemen végezte, és ekkor küldte első verseit néhány folyóiratba. Kitört a háború, amely komollyá tette a fiatalokat, és felforgatta hazáját. A felfordulás közepette Mécs küldetése tudatára ébred, amely kitágítja költészetét. A premontreiek rendjébe lép, pappá lesz, és jelenleg (1936) csehszlovák területen egy magyar nyelvű községben, Királyhelmecen plébános. Mint lelkipásztor, folytatja juhainak őrzését. És hogy jelképességét fokozza, felcseréli Martoncsik József családi nevét Mécs Lászlóra. Mécs, azaz mécses."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

3 600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!