SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Ravennában temették Rómát

: Ravennában temették Rómát

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

428 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az utolsó latin krónikások szerint Theodorik a Lacus Pelso, a mai Balaton partján, Attila halálának évében született. Mint túszherceget Bizáncba viszik, s ott ismerkedik meg - az Ókor s a Középkor határvonalának esztendőiben - az államvezetéssel. Atyja halála után átveszi a Pannóniából elvándorló gótok vezetését. Megpróbáltatások, szüntelen harcok, nélkülözések közepette kerül ez a félbarbár nép bizánci területre. Az ifjú vezér túlontúl nagyravágyó s tehetséges: a birodalom vezetői közé emelik; rövidesen érzenie kell azonban, hogy a gótoknak mindörökre el kell hagyniuk Bizáncot, ha el akarják kerülni a megsemmisülést. Tehodorik az Isonzónál, majd Ravenna falai alatt kerül szembe a másik nagy, barbár fejedelemmel, Odovakárral, aki letaszította trónjáról az utolsó nyugatrómai császárt. Theodorik győz, s a ravennai ünnepi lakomán saját maga öli meg riválisát. A barbár világban született törzsi király magáénak mondhatja most már az ősi latin földet. Majdnem három évtizedes uralma jelenti az utolsó "aranykort" a caesarok kora óta annyit szenvedett Itáliában. [...] Az európai történelemnek ebbe a komor, jórészt ismeretlen korszakába vezet el a Ravennában temették Rómát. Írója a középkori Európa eredeteihez nyúl vissza, hogy követhesse a Balaton partján született gót hősnek - a magyar mondák Vasfejű Detréjének - mozgalmas, drámai történetét."

leírás:

A címoldalon ceruzás jegyzet.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!