SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Régi istenek. Két regény és egy elbeszélés

: Régi istenek. Két regény és egy elbeszélés

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

534 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Ez a három, egymástól témában és mesevilágban merőben különböző történet valahol a mondanivalók mélyén nagyon is összetartozik, s így együtt írói utamnak egy zárt korszakát jelentik. Az első, Az isten és a részegek című regény (amely jó húsz év előtt A mámor zendülői címmel jelent meg), lényegében egy görög mítosz paródiája, amellyel annak idején - a harmincas évek derekán - a bontakozó fasizmusról igyekeztem elmondani annyit, amennyit elmondhattam. A Bálványrombolók a maga ótestamentumi szabadságharcával afféle prózai hőskölteménynek készült, nem is csodálom, hogy az akkor - a harmincas-negyvenes évek fordulóján - már nem jelenhetett meg, hiszen jelképrendszere nagyon is könnyen érthető volt, s így először csak a Felszabadulás másnapján látott napvilágot. A Felszabadulás után kelt elbeszélés, Az öröklét bejárata pedig humoros búcsú volt azoktól a többé-kevésbé vallásos ábrándoktól, melyek az előbbi két regényben elvegyültek az emberséges élet vágyával. Vagyis hát ezek a történetek egyszerre idéznek réges-rég múlt kultúrákat, és szólnak általuk a mi századunk emberéhez. - És most, húsz évvel a legkorábbi, tíz évvel a legkésőbbi után az az érzésem, hogy az olvasó számára talán még érdekesebbek, mint első megjelenésük idején, mert a maguk mesélgető formájában a hajdani hitek és babonák idézgetésén felül saját múltbeli élményeinkről, félelmeinkről és vágyainkról mondanak egyet-mást ezek a régi istenek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!