SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Régi magyar költők tára. XVII század. 1. A Tizenötéves háború, Bocskay és Báthori Gábor korának költészete

Régi magyar költők tára. XVII század. 1. A Tizenötéves háború, Bocskay és Báthori Gábor korának költészete

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

678 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A Régi Magyar Költők Tára sorozat első kötete - amely az 1526-ig írt középkori magyar nyelvű verses emlékeket tartalmazta - 1877-ben jelent meg. 1930-ig a sorozat további hét kötete látott napvilágot XVI. századi irodalmi szövegeinkkel. Kötetünknek, e sorozat kilencedik számának összeállítását Dézsi Lajos már az 1930-as években elkezdte. Halála után munkáját Varjas Béla vette át. Már javában folytak a nyomdai munkálatok, amikor 1945 januárjában leégett a Sárkány Nyomda és a kész szedés, a kézirattal együtt odaveszett. Közben "sürgetőbb feladat" lett a XVII. századi énekanyag megjelentetése, így megindult a Régi Magyar Költők Tára XVII. századi sorozata, melynek 1959 óta 13 kötete jelent meg. Az 1970-es évek végén Varjas Béla újrakezdte kötetünk sajtó alá rendezését, de a szerkesztés befejezésében megakadályozta a könyörtelen halál. Ennyi viszontagság után különösen örvendetes a kötet megjelenése, s a Régi Magyar Költők Tára nagy múltú sorozatának feléledése. A kötetben a XVI. századi széphistóriák színe-java: Árgírus, Enrialos és Lucretia, valamint Telamon története olvasható Közöljük Valkai András és Görcsöni Ambrus históriás énekeit, továbbá Huszti Péter Aeneisét is."

leírás:

Védőborítója szakadozott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!