SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Régi magyar költők tára. XVII század. 6. Szenci Molnár Albert költői művei

Régi magyar költők tára. XVII század. 6. Szenci Molnár Albert költői művei

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

531 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Szenci Molnár Albert a magyar későreneszánsz kiemelkedően széles látókörű egyénisége. Sokoldalú irodalmi termésének legértékesebb részét zsoltárfordításai alkotják. Az első mai értelemben vett műfordítások ezek, alkotójuk az addigi gyakorlattól eltérően az eredeti szöveg tartalmilag és formailag minél pontosabb tolmácsolására törekszik. A kötet Szenci Molnár Albert zsoltárfordításainak és egyéb verseinek kritikai kiadását tartalmazza a hozzájuk tartozó dallamokkal együtt. A jegyzetanyag részletesen foglalkozik a "Psalterium Hungaricum" keletkezéstörténetével, forrásaihoz való viszonyával, valamint - Csomasz Tóth Kálmán munkájaként - a dallamok történetével és utóéletével. Külön érdekessége a kiadványnak, hogy közli Szenci Molnár Albert könyvei elé írt összes előszavát és ajánlását is, melyekben pedagógiai és művelődéspolitikai nézetei, irodalmi tervei mellett legszemélyesebb mondanivalói is hangot kapnak. Fokozza e rész jelentőségét, hogy ezek az írások - kevés kivételtől eltekintve - itt jelennek meg először modern kiadásban."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!