SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Részeg józanok

: Részeg józanok

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Szépirodalmi Zsebkönyvtár

Terjedelem:

182 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631510689

tartalom:

Egy huszonhat éves zseniális fiatal színész öngyilkosságot követ el, hogy miért, kevesen tudják. Az ideggyógyintézetben megismerkedik egy vonzó, okos orvosnővel: a beteg-orvos kapcsolat csakhamar izzó szenvedéllyé, szerelemmé alakul. Éva és Péter összeházasodik. Vajon képes lesz-e megváltani Éva a színészt, kibékíteni a világgal, tudatosítani benne kisebbségi érzéseit, gátlásait, kényszereit, s kigyógyítani belőlük - és el tudja-e felejteni Péter az orvosnővel 1944-es iszonyatos élményeit, azokat a háborús emlékeket, amelyek minduntalan feltörnek belőle? Vagy mindkettőjüket elpusztítja a színészben zakatoló ezernyi magatartáslehetőség, szerep széthúzó, robbantó feszültsége és Éva kivételes érzékenysége? A Részeg józanok egy nagy, különös szerelem regénye. Müller Péter ügyes cselekménybonyolító készséggel, kitűnő dialógus-vezetéssel kíséri végig Éva és Péter életútját, felvillantva múltjuk képeit, de hőseinek sorsát egyszersmind beágyazva a múltba és a jelenbe: a regény annak ábrázolása is, hogy gyermekkorunk történelmi és személyes élményvilága hogyan mérgezheti meg a mégoly tiszta és szép szándékokat, szenvedélyeket.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!