SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Rézpénz

: Rézpénz

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Magyar Írás-Magyar Lélek Kiadóhivatal

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Írás - Magyar Lélek

Terjedelem:

458 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Ignácz Rózsa (1909-1979) A regény erdélyi trilógiájának (Anyanyelve magyar, Született Moldovában) harmadik része. Egy másodrend vándor magyar színtársulat vetdik el a román uralom alatt él Erdély számunkra ismeretlen vidékére, egyik ipari centrumába. Két héten át játszanak a vendégl nagytermében, pesti színeket kívánnak közvetíteni primitív eszközeikkel az ipartelep magyarjai számára. A keverék anyanyelv primadonna azonban idegen akcentussal énekel és a bonviván mint magyar fhadnagy, tzoltó ruhában jelenik meg az eredeti vonatkozásaitól megfosztott darabban. Az egész történeten át halljuk a rézpénz" csengését. Ezek a húszlejes pénzdarabok egy fiatal, Deák Ádám nev lelkes, de naiv magyar gépészmérnök gyártmányai, akit viszont Moganu, a román esztenás beszélt rá a pénzhamisításra Erdély mind Nagyromániától, mind Magyarországtól való függetlenségének kivívása érdekében.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!