SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Riadj magyar! 1848-1849 fametszetes ponyvái, csatakrónikái

Riadj magyar! 1848-1849 fametszetes ponyvái, csatakrónikái

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Hírmondó

Terjedelem:

667 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632718690

tartalom:

˝Egyedülállóan izgalmas dokumentumgyűjtemény a szabadságharc eseményeiről. Költők, nyomdászok, katonák írták le élményeiket azon melegében, csaták szüneteiben, s szedték ki, terjesztették a nyomdák, a kiadók, dacolva a tilalmakkal, büntetésekkel, amelyeket a császári elnyomók helyeztek kilátásba az efféle röplapok íróinak, terjesztőinek. Pogány Péter, az anyag összegyűjtője és sajtó alá rendezője úgy állította, szerkesztette egybe a különféle, egymástól független kiadványokat, hogy azokból a nagy küzdelem időrendileg is hiteles története bontakozzék ki, márciustól, Jellasics betöréséig, magyar falvak fölperzselésétől a dicsőséges győzelmekig, a kudarcokig, a világosi fegyverletételig, az aradi vértanúk haláláig. De van eszmei íve is a gyűjteménynek. A nemzeti önvédelem igenlésétől a népek szabadságának igényéig, a kamarilla megtagadásától a király trónfosztásának szükségességéig és a köztársasági eszmény megvallásáig jutnak el e versek szerzői.˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!