SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Ritka Madár

: Ritka Madár

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Századvég Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Sajtó

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

356 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963838445x

tartalom:

˝Sem folytatni, sem elfelejteni nem lehet˝ - búcsúzott Vas István az írónőtől, akit a sparhertből szivárgó gáz kirobbantott, ha az irodalomtörténetből nem is szükségképpen, az élete negyvenötödik évéből mindenképpen. Kádár Erzsébet 1901-ben született Aradon és 1946-ban halt meg Budapesten. A város tizenkét vértanújának egyikéhez, Damjanich tábornokhoz rokoni szálak fűzték. A maga választotta irodalmi családhoz, Nyugathoz azonban még szorosabb kötelékek. A folyóirat novellapályázatán 1936-ban nyert, s attól kezdve rendszeresen írt irodalmi és képzőművészeti kritikát a lapba s jogutódába, a Magyar Csillagba. Az 1017-es számú újságíró-igazolvány tulajdonosa alulról kezdte a publicista mesterséget. Újságrajzolóként tűnt fel a Budapesti Hírlapban; képíróból fokozatosan lett író. Kisszíneseket, divatleveleket, glosszákat, tárcákat írt, míg elérte a század magyar zsurnalisztikájának egyik csúcspontját - a ˝Méz és bors˝ címmel vezetett rovatot - Szabó Zoltán Képes Világában. Babits Mihálytól 1940-ben vette át a Baumgarten-jutalmat, majd a Magyar Csillag szerkesztőjétől, Illyés Gyulától ezt a jellemzést: ˝Minden túlzás nélkül a magyar irodalom egyik legtehetségesebb novellaírójának tartom ( ... ), éppilyen rendkívüli tehetség, mint bíráló is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!