SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Romfürdő

: Romfürdő

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Maecenas Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

235 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9638469374

tartalom:

A Rodostóban a száműzetés kenyerét evő kuruc emigráció egyik tagja egy török főúr környezetében jut befolyáshoz. Amikor a török főhivatalnok váratlanul megkapja a selyemzsinórt, a magyar és a török földönfutó együtt indul Magyarország felé. A török úr és "nemzetközi" kísérete - a viszontagságos utazás végén - a Hajdúságban telepszik le, ahol fürdőt is építenek maguknak. A pompás fürdő néhány nemzedék életének leforgása alatt tönkremegy, de ahogy az épület pusztul, egyszersmind be is népesítik a török-magyar család tagjainak szellemei. A szellemek beavatkoznak a família életébe, intenzív kapcsolatuk révén többé el sem lehet már dönteni, hogy kik vannak életben, és kik a "kísértetek". Ebből az alaphelyzetből mulatságos és filozofikus történetet bontakoztat ki a szerző. A regény alaphangja merőben szokatlan, a magyar irodalom nem ismer Fehér Béla vállalkozásához hasonlót. A mese igazi főszereplője ugyanis valójában a nyelv és az idő, mely éppúgy éltető közegünk, mint a levegő és a kenyér. A szerző trilógiává fejlesztette a Zöldvendéglővel és a Törökmézzel megkezdett cselekménysort. A regények - így a Romfürdő is - természetesen egymástól függetlenül is élvezetesek, kacagtatóak; mágikus erejük sodró és ellenállhatatlan. Fehér Béla munkássága a kilencvenes évek magyar irodalmának legérdekesebb kísérlete.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!