SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Sallangos acskóm...

: Sallangos acskóm...

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Fővárosi Nyomda Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

348 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Az ilyen sallangos acskók fináncnemlátta, nemes szűzdohányt is szoktak néha rejteni, ezúttal azonban a szemetcsípő, keserű füst igen hamar elárulja a szárított kukorica s krumplilevelet. Sújtásos anekdota, cigányos cifrázás, innen-onnan levágott ólompityke Szalay László kötetbegyűjtött termése. Anekdoták? - miért ne! Ha az írónak el-elandalodó anekdotizálásban telik a kedve: tegye ezt csak bátran önmaga s olvasói gyönyörűségére. Senkinek semmi beleszólása. A Sallangos acskóm azonban nem egyszerű, színezett anekdotagyűjtemény. Ez a kötet dokumentum. [...]Amennyire azt számtalan utalás, jelmez s kellék mutatja, a kor, amelynek freskóját, de legalább is kulisszáit ezek a történetek aláhúzott ambícióval s hangsúlyozott műfaji elmélyítéssel fel szeretnék vázolni: népies külpolitikában a Garibaldi, belpolitikában a kiegyezés utáni korszak. A magyar föld s a magyar középosztály addigi viszonyának tragikus felborulása. Minden akkori káromlásban s mosolyban, ünnepen és hétköznapban ott már az eljövendő napok sztigmája." (Illés Endre, Nyugat, 1930.)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!