SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Sargasso tenger

: Sargasso tenger

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

540 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"1943 tavaszán Novák Gábor ötéves pesti kisfiú élete egyik napról a másikra megváltozik. Apja elmegy - el kell mennie -, a kisfiúnak azt mondják, katonának, de ő sejti, később meggyőződik róla: nem igaz; az olvasó tudja, hogy munkaszolgálatos lesz, Borban. Nem is sejti miért. Hogy is sejtené, amikor anyai nagybátyja vezérkari alezredes, sőt székely nemes. Az események azonban kikerülhetetlenül torlódnak: a nagybácsi és az anyja - endrődi Endrődi Magda - meg akarják menteni a gyermeket, s azt hiszik, ez a legjobb, ha mindent eltitkolnak előle, zsidó, illetve "félzsidó" voltát, a zsidó rokonságot, ezért járatják a birodalmi német óvodába, viszik gyermekzsúrra a felső tízezerhez, bújtatják a vezérkari alezredes nagybácsi lakásán. De az események tovább torlódnak - és a gyermek nem felejt. Elsősorban nem felejti el azt, akit leginkább el akarnának vele feledtetni, az apját; nem felejti el, sőt még életét is feláldozná, hogy megmentse, ha nem testileg, akkor a becsületét, az emlékét, amit, hogy a gyermek mennél könnyebben elfelejtsen és megtagadjon, igyekezni rútítani. Egy rendkívül érzekeny gyermek harcát, csalódásait, tisztogatását ábrázolja Tabák András, s egyben egy iszonyatosságában hasonlíthatatlan korszakot láttat meg főhőse, Novák Gábor ötéves kisfiú szemével."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!