SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Sárkányfog I-II. kötet

: Sárkányfog I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

335 p., 410 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Passuth László regénye a XVI.század utolsó évtizedében játszódik, az európai történelem egyik legizgalmasabb korszakában, s az egész európai politika érverésébe ágyazva eleveníti meg Báthory Zsigmond történtetét. A prágai Habsburg-udvar és a Porta között egyensúlyozó Erdély az európai politika kulcsproblémája ebben az időben: ezernyi szál, érdek, szövetség, összeesküvés és árulás teszi szinte áttekinthetetlenné Erdély belső életét és az európai politika erővonalait, s erre a zűrzavarra két patologikus figura nyomja rá bélyegét: a Prágában uralkodó csillagnéző, rózsakeresztes Rudolf császár és szertelen életű, tetteiben kiszámíthatatlan, epilepsziás Báthory Zsigmond. S kettejük mögött magasodik föl a regényben a "nagy árnyék" Bocskai István, aki férfiszemmel látja az irtózatos Habsburg-szervezet belső erőtlenségét és Zsigmond kiszámíthatatlan pályáját, mígnem az ő csillaga is felfut az égre, és a hajdúk élén kikényszeríti a bécsi békét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!