SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Start

: Start

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Turul Szövetség

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

318 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

„Ne kerteljünk. Legyünk őszinték és nyíltak. Mondjuk ki sebesen ami szívünket nyomja. "Petróczky Péter, a Reggeli Hírlap belső munkatársa, íróasztala előtt ül és..."
Általában ezt nem így szokták kezdeni. „Enyhe pírban ég az őszi táj.” Esetleg: „A kandalló parazsa rőtes fényt vetett a sápadt kézfejre, amely a revolvert szorította.” Szóval valami könnyű, kedves hangulatkeltés. Halk tremoló és nem kíméletlen megpendítése a húroknak a melódia kellős közepén. Mellékmotívumok, amelyek alázatosan osonnak el a bevezetés után, ha a nyolcvanadik oldalon feltűnik a főhős nemes arcéle. Az enyhe pírban fürdő őszi tájra ré méteres hótakaró borul, amikor Gizike, a vidéki, de erényes úrileányka, mint főszereplő, először korcsolyázik a történetbe és a Speyer-kölcsönből épült új gázgyár új könyvelőjének életébe. A rőt revolverről is kiderül röviden, negyven oldal múlva, hogy irodalmi szerepe a kitartás és az olajjal való kezelés után örökre végetért. Nem kétséges azonban: első mondatnak, első bekezdésnek, első húsz fejezetnek az ilyen lényeghez szigorúan nem tartozó, de hatásos leírások jól „mennek”.
 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!