SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Svájci villa

: Svájci villa

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

429 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A cselekmény a harmincas évek Bukarestjében indul, ahol Friedrich Binder, az erdélyi szász patikus egy nagy birodalmi német cég vezérképviselőjeként él családjával egy bérelt lakásban, majd a nácizmus idején Brassóba vonul vissza. Binder tisztességes, bár gyáva kisember, akiben a nácizmus iránti undoránál csak az attól való rettegése erősebb, s bár német létére sohasem áll a Reich támogatói közé - sőt felesége rendszeresen támogatja a kommunistákat is - , mégis kompromittálja magát; s bár bűne "csak" a passzivitás bűne - amelyért a megérdemeltnél jóval nagyobb büntetést kap -, önvádja és bűntudata mindkettőnél nagyobb. Alkatilag is ellentéte Bindernek Otto Proll, a szász nemzeti örökség túdósa, és Christea Igazgató (akinek német feleségét 44 után bénára verik), a minden nacionalizmust gyűlölő román értelmiségi. Binder cégbeli utóda, a biszexuális és szadista Windau, aki a kommunisták támogatása miatt megzsarolja Bindernét, aki korbácsos éjszaka megaláztatásai közül csak a csodával határos módon menekül meg. Binderné a villával családja biztonságát védelmezi, a politikai állásfoglalás származása miatt tőle is távol áll, bár felismeri a cselekvés lehetőségeit, azokkal csak óvatosan él, Gertrúdot is így nevelte

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!