SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Szabó Gyula-breviárium

: Szabó Gyula-breviárium

Illusztrátor:

Kiadás:

Posony, 2001

Kiadó:

Madách-Posonium

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers Esztétika Grafika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

189 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

8070893117

tartalom:

˝Rég várt könyvet vehet kézbe az olvasó. Szabó Gyula egyike volt azon sokoldalú alkotóknak, akik több művészeti ágban mozognak otthonosan. Michelangelo, Kondor Béla vagy Nagy László jut eszünkbe: zseniális képzőművészek, akik a világirodalom számára is maradandót alkottak. Szabó Gyuláról inkább csak barátai tudták, hogy költő. A köztudatba elsősorban mint grafikus és festőművész vésődött be. A "Breviárium" Szabó Gyula verseiből, elméleti tanulmányaiból, rajzaiból és grafikáiból készült válogatást mutat be. A kötetet néhány kitűnő szerző tanulmánya egészíti ki, melyek révén az olvasó közvetlen képet alkothat Szabó Gyula egyéniségéről. A verseket témakörök szerint csoportosítottuk: életrajzi ihletésű versek, természeti képek, filozofikus gondolatok, a nő, a szerelem, az élet értelme, a halál előérzete. Az egyes témaköröket Szabó Gyula fametszetei és rajzai teszik teljessé.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!