SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei

: Szavak pergőtüzében

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom

Sorozat:

Karinthy Frigyes összegyűjtött művei

Terjedelem:

785 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963152450

tartalom:

A Nagy Enciklopédia és az Idomított világ után Karinthy Frigyes 1933 januárja – és 1935 decembere között született publicisztikai írásainak harmadik kötetét kapja kézhez e kötetben az olvasó: három év termését. „Negyvenhat éves Karinthy Frigyes 1933-ban – írja Utószavában a sorozat sajtó alá rendezője, Ungvári Tamás. Ünnepelt bölcs és közkedvelt bohóc. Szavának nem mindig van súlya, de hatalmas a visszhangja: ezt a sajtóban való állandó jelenlét biztosítja. Maga vallja, hogy közel ötezer cikket írt, legalábbis egy rajongója ezzel a számmal lepte meg. Gyűjtés közben nemegyszer találkozunk olyan hétvégével, melyen két-három vagy négy munkája jelenik meg vezető napi- és hetilapokban.”
„Nehéz embernek lenni ebben a szép huszadik században – írta 1938-ban, a Nyugatban Karinthyról emlékezve többek között Schöpflin Aladár. – Karinthynak ez a nehéz szerep jutott. Nemegyszer próbált szabadulni tőle, belebújni valami egyenruhába, olyannak lenni, mint mások, mint az olvasói. Szerepének vállalásához hősiesség kellett, és őróla tudjuk, akik ismertük, hogy nem volt hős, nem volt aszkéta, nem is tisztelte a hősiességet és aszkétizmust. És mégis benne kellett élnie a szerepben, mert akarva sem tudott más lenni. Erős bokszbajnok formájú teste nem bírta az egyenruhát, a gondolkodása még kevésbé.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!