SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Száz fabula

: Száz fabula

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Szent Hilárius Kiadás

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Szent Hilárius Könyvek

Terjedelem:

154 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Aesopus (olvasd: Ezopusz) a régi világ legnagyobb mesemondója. Rabszolgasorsban élt egy görög tudós udvarában, ott mesélgetett társainak, hogy keserves életüket meséivel fűszerezze. Addig-addig mondotta a szép meséket az állatok világáról, míg híres-neves ember lett, még tudós gazdájánál is többet emlegették az egyszerű rabszolga nevét. Ura később felszabadította és Aesopus nagy eszével hatalmas vagyont szerzett, többször küldötték követnek fényes fejedelmi udvarokba. Mindig szerencsével járt, nemzetének dicsőséget és hosszú békességet szerzett. Miképpen vehette rá a hatalmas királyokat és császárokat a békességre? Hogyan győzedelmeskedett az udvari huncutságok felett? Itt is a mesék segítettek rajta. Tanító meséivel meggyőzte a hatalmas császárokat a béke szép és szükséges voltáról, leleplezte a gonosz tanácsadók ármánykodását, boldogságot szerzett népének és mindazoknak, akik meséit hallgatták egykor. Aesopus bölcsesége ma sem múlta idejét. A sok szép tanítás épp olyan igaz, mint egykor volt. Ma is élnek farkashoz vagy rókához hasonlatos emberek, bizony a szamarak sem vesztek ki és a mi uralkodóinkat is méltán példázza az oroszlán. A pogány Aesopust keresztyén tanítással toldották meg későbben, s ebben a kiadásban is olvasunk bölcs szavakat a mesék szövege után. Heltai Gáspár volt fordítója ennek a szép mesegyűjteménynek, aki maga is megtoldotta keresztyéni igazságokkal Aesopus bölcseségét. Heltai Száz fabula címen adta ki könyvecskéjét 1566-ban.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!