SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Százezer ember

: Százezer ember

Kiadás:

h. n., 1936

Kiadó:

Nova Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

272 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Még a békeévekben kezdődik ez a történet a főváros közvetlen közelében, egy kietlen homokpusztaságon, hol Schalk Tódor és kisleánya tengetik magányos és vigasztalan életüket. Ide deportálják a fővárosból kitiltott notórius bűnözőket: tolvajokat, zsebmetszőket, orgazdákat, pénzhamisítókat, csavargókat, kik, kenyér, munka és nő nélkül már-már az őrület felé sodródnak. De nem sok idővel ezután megkezdődik az építés munkája, hogy a pusztaságból község, a községből város legyen. Az egykori bűnözők tekintélyes polgárok lesznek.
A város talaját durván bűnöző kezek termékenyítették meg és ezek a bűnözők az idők forgatagában hatalmas panamistákká finomulnak.
Csak egy ember van, ki ez ellen a szavát emeli. Bakos Mihály, mérnök, Walter Rudolf pénzhamisító törvénytelen fia, aki szerelmes Schalk Tódor leányába és ez a szerelem egyike a legszebb, legkülönösebb, legmélyebb szerelmeknek, amit eddig megírtak.
Tragikus sorsoknak, tragikus szerelmeknek, a lélek megdöbbentő mélységeinek és magasságainak írása ez a könyv, melynek írója Enczi Endre a kiválasztottak tehetségével emeli ezt a regényt az első sorban álló, maradandó értékű munkák közé."
 

leírás:

Szennylapját kitépték.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!