SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Szegény gazdagok

: Szegény gazdagok

Kiadás:

Budapest, 1925

Kiadó:

Franklin-Társulat, Révai Testvérek

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Jókai Mór, a nagy mesemondó

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Jókai Mór összes művei. Centenáriumi kiadás

Terjedelem:

327 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Olvasás közben meg-megállunk, és föltesszük önmagunknak a kérdést: mi lehet ebben a történetben a fantázia és mi a valóság. Hátszegi Lénárd báró alakját titokzatosság veszi körül. A nyilvánosság előtt köztiszteletben álló gazdag földesúr, de már kezdetben él bennünk a gyanú, hogy Hátszegi bárónak van, egy másik arca is: néha-néha eltűnik, s minden ilyen esetben megjelenik a színen Fatia Negra, a múlt századbeli erdélyi rablóvilág legendás alakja, aki mesevilágszerű barlangban aranypénzt veret, és rendszeresen megtámadja és kirabolja a gazdag utasokat. Hátszegi figuráját gyűlöljük, mert minden egyes tette és lépése valamilyen formában szenvedést okoz, tragédiát kavar fel. Érthetetlen okból feleségül veszi Henriette-t, a gazdag Lapussa Demeter unokáját. Nem szereti a lányt, s ugyanakkor tudja, hogy házasságával szerelmese boldogságát zúzza széjjel. Ugyanis Henriette a szegénysorsú Szilárdot szereti. Jókai romantikus eszközökkel úgy bonyolítja a történet menetét, hogy az ellenfelek, Lénárd és Szilárd mégis összetalálkoznak a későbbiek során. A harc föllángol közöttük, kettőjük közül egynek pusztulnia kell. Lénárd a vesztes: kényszerhelyzetben öngyilkosságot követ el. Ketten tudják csak, hogy ki volt az igazi báró Hátszegi, és mi volt az összefüggés közte és Fatia Negra között. A boldogtalanná tett két szerelmes a haláleset után sohasem találkozik többé, de titkukat mindvégig megőrzik. Fatia Negra sem jelentkezik többé.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!