SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Szent Orpheus arcképe

: Szent Orpheus arcképe

Kiadás:

h. n., 1992

Kiadó:

Pesti Szalon Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

143 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637994548

tartalom:

Azóta, hogy a Prae íróját kritikusa, Hevesi András egyszerre nevezte szörnyetegnek és literary gentlemannek, Szentkuthy Miklós műveit az írói rend és az olvasóközönség egyként ellentmondásosan fogadta. Az olvasó számára útvesztőnek tűnhet Szentkuthy sokezer oldalas életműve, a rengeteg álarc, történet, szójáték, elmélkedés és barokk mondat. Rugási Gyula tanulmánya azonban arra hívja fel a figyelmünket, hogy a Szentkuthy-művek ugyanazon ideális térben és időben játszódnak, a Mediterraneumban és a XVIII. században, s e könyvekből a történelem egszerre mutatja felénk antik és keresztény arcát: "Szentkuthy Orpheus-sorozatának fundamentumát a keresztény civilizáció kétezer évének egyetlen egységben való átfogása, egyetlen drámai szinpadon való megjelenítése jelenti." Rugási Gyula Szentkuthy-kalauzának középpontjában a főmű, a Szent Orpheus Breviáriuma áll.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!