SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Szerelmesek bolygója

: Szerelmesek bolygója

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Kozmosz

Kategóriák:

Magyar irodalom Fantasztikus irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kozmosz Fantasztikus Könyvek

Terjedelem:

481 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Fekete Gyula három, korábban nagy sikert aratott kisregényét veheti ismét kézbe az olvasó. A címadó történet Marita és Ali XXX. századi románca. A lány a Szerelmesek bolygóján döbben rá, hogy hiába hagyta el a Földet az "igazi" után kutatva. "Hol keressük a boldogságot, ha minden kívánságunk teljesülésében sem találtuk meg?" - kérdezi az író, és ugyanez a gondolat foglalkoztatja a Világlátott Bonifác bölcs szenesemberét is. A teljes mértékben automatizált mezőgazdaság, a bőség önmagában még aliha nyújthat tökéletes társadalmi és egyéni megnyugvást. "Nem tesz egyszerre két kalapot a fejébe az ember. De még koporsó se kell neki egynél több, ha kinyújtóztatják" - vélekedik a töprengő fuvaros. A mondanivaló 1974 - az írás első megjelenése - óta semmit sem vesztett értékéből. A harmadik kisregény, a Triszex az Erósz bolyó demográfiai viszonyait elemzi. Arra keresi a választ, hogy a társadalmi folytonosság lapjának: a nemek közötti különbségnek, a családtervezésnek a mesterséges beavatkozás használ-e vagy árt. Napjainkban, amikor a férfi és nő közötti "természetadta" konfliktust olykor szándékosan is felszítják, az írás üzenete különösen aktuális.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!