SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Szilágysági hepehupa

: Szilágysági hepehupa

Kiadás:

Bukarest (Bucuresti), 1976

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

229 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Először az irodalomban találkoztam a Szilágysággal. Ady Endre versei keltették fel kíváncsiságomat e nyugtalan és nyugtalanító táj iránt. Persze sokáig úgy hittem, hogy a költő-vátesz felfokozott szeretete és aggodalma láttatja e zaklatott táj fiait ennyire kemény, konok embereknek, akik bénítói szegénységben, lehúzó sárban, sújtó veszélyek és didergő reménységek közepette is dacosan szegték fel a fejüket, s inkább meghaltak, mintsem megadták volna magukat. Aztán barangolásaim során megismertem a vándorló szilágyságiakat, messze vidékekre elkerült telepi mesterembereket és napszámosokat, nagyolvasztók kohászait és kényes házak cselédlányait. Kenyérgond űzte el őket a domboktól fojtogatott hepehupáról, és olthatatlan szerelem vitte vissza szinte valamennyit az elhagyott szülőföldre. A szilágyságiak ugyanolyan konok, dacos, önmagukat meg nem adó, megalázni nem engedő emberek voltak, mint az Ady-víziók sorshordozó hősei. Adyt is jobban megismerhettem általuk, akik közül nem egy hírét sem hallotta a költőnek. Itthon is meg kellett keresnem őket"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!