SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Szülőfalum, Pest

: Szülőfalum, Pest

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

597 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

˝A válogatott karcolatok tartalmazó kötet Molnár Ferenc ezirányú munkásságát foglalja össze négy ciklusban. Az első ciklus, a Toll egészében tartalmazza az ugyanazon című egykori kötet sorszámozott karcolatait. A második és a harmadik a Pesti menazséria és a Ketten beszélnek írásai különböző kötetekből s újságokból kerültek össze, s az utóbbiban dramatizált karcolatok találhatók. Az író pesti embereket, pesti jelenségeket szerepeltet szórakoztató és ráeszméltető karcolataiban, szatirikus, magyarázó-krónikáiban. Szívesen gúnyolja ki a korabeli társadalom és a pesti élet visszásságait, részvétet csak az elesettek sorsa iránt érez. A negyedik ciklus, a Szülőfalum, Pest Vasárnapi krónikái legerőteljesebb írásai a kötetnek, ugyanis az író nyíltan feltörő ellenzékiségével, szociális indulatával élesen világítja meg azt a tiszteletre méltó erkölcsi tartást, amely karcolatait az írnitudás gyengébb foka mellett is a magyar újságírás legjobb hagyományi közé emelné.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!