SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Taifun

: Taifun

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

527 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Lengyel Menyhért a századelő híres drámaírója 18880-ban született. Sikeres drámaíró, aki gyakran több darabot is írt egy esztendőben. Közülünk a Taifun (1909) címűt kell mindenekelőtt említenünk, amely az elsöprő sikerű vígszínházi bemutató után, szinte hónapok alatt meghódította Európa színpadait. Ettől kezdve, egészen a harmincas évek eleig ő volt az egyik legkedveltebb magyar színpadi szerző. Jelen válogatásunk az első két évtized sikeres színművei közül mutat be néhányat. Drámaírói pályája elejéről azokat, melyekben komoly és alapvető társadalmi kérdéseket vetett fel, olyan összefüggéseket és fenyegető lehetőségeket vázolt, amelyek a megírásuk útján húsz-harminc évvel váltak riasztóan aktuálisokká.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!