SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Talált nő

: Talált nő

Kiadás:

Szeged, 1995

Kiadó:

Q.E.D.

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

275 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638566604

tartalom:

"Forgács Zsuzsa kötete kisprózákat tartalmaz: nem novellákat, nem elbeszéléseket, nem prózaverseket, hanem prózában rögzített létállapot-felméréseket, ál-lírai személyiségmegnyilvánulásokat, groteszkbe és abszurdba ágyazott filozofémákat, ókori történetbe, történeti keretbe épített önvallomásokat, pornográf históriákba sajtolt feminista és antifeminista traktátusokat, családi anti-idillbe épített mentalitástörténetet (Egy emigráns nő levele New Yorkból; Hét nő New Yorkban; Leltár pasim jó cselekedeteiről; Tartsuk mozgásban a nőt; A merkuri sárga; Hívjátok anyát! stb.). Ötletekben, furcsa, kifordított helyzetek rajzolásában, elképesztő figurák fölléptetésében, fantazmagóriákban szinte kimeríthetetlenül gazdag a kötet, ám igazi savát-borsát nem ezek adják. Az írónő legfőbb ereje a gúny, az irónia, a szarkazmus, a semmi "szent" előtt meg nem álló, áhítatot nem érző kétely. Nem kíméli sem a női, sem a férfiúi, sem a magyar, sem a zsidó, sem az amerikai, sem az orosz, sem az anyai, sem az apai, sem a gyermeki, sem a szerelmesi (a sor hosszan folytatható) érzékenységeket, tabukat, hiteket és érzelmeket, szenvedélyeket és elfogultságokat. De íróként is fölöttébb gátlástalan: Petrit idézi és Esterházyt parodizálja, minden kegyelet nélkül, értelmiségi "szent teheneket" mutat be kínos helyzetekben (pl. Bibót), de persze nem könyörületes önmagához sem. Bátran ír teljesen átalakítatlan közhelyekben, utánoz harmadrangú bestseller-szerzőket, idéz önmagától, elfelejti befejezni írásait (hogy azután egy másikban pótolja a mulasztást) stb. Csak időnként, ritka pillanatokban véli úgy, hogy valami "igazi" költészetet is fel kell mutatnia: ilyenkor, egy-két bekezdés vagy oldal erejéig tündökletes "nagyprózát" ír, hogy azután - direkt, akarva - elrontsa a hangulatot, mulasson önmagán is." Legeze Ilona

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!