SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Tamási Áron színjátékai

: Tamási Áron színjátékai

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

556 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631534596

tartalom:

"A Tamási útját egyengető Féja Géza írja 1936 novemberében, a Tündöklő Jeromos kolozsvári sikere láttán: "Tamási Áron a meglepetések írója. Mikor mindenki azt várta, hogy megírja az esedékes székely falusi regényt, a "czímeresekről" mondott találó véleményt regény formájában. Azután a havasok jöttek. Ábel feledhetetlen havasi napjai a kutyával s kecskével, s viaskodása Surgyélánnal. Sokan öröklakást akartak építeni Tamásinak a havasokban, s ő erre azért is, jegyet váltott Ábelnek Amerikába. Így tett a színházzal is. Tavaly mutatták be az Énekes madár-t, s mindenki el volt ragadtatva, hogy ennyire, ily természetesen és tündöklően csinált drámát a meséből. Meg is indult az agitáció, hogy növesszen szakállt, s ezután csak meséljen. Tamásiban erre olyan indulatok kezdtek bévül medreket vájni, melyek valamikor lófő s talpas székelyeket, nagy bajuszú hajdúkat s izzó arcú prédikátorokat kergettek a "közügy" csatamezejére... "

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!