SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Tarka rímek

: Tarka rímek

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Színház Humor

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

555 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Gábor Andor igazi egyénisége a modern kisműfajokban bontakozott ki: a kupléban és a sanzonban, a humoreszkben és a kabaréjelenetben. Gyűjteményünkben e sanzon- és kabarészerző Gábor Andort mutatjuk be többek között, aki fölfedezi és klasszikus körvonalakkal eleveníti meg az első világháború előtti Budapest életének legfeltűnőbb, legostobább és legléhább alakjait, páratlanul színes jellemzésekben. De megtaláljuk a kötetben a bécsi, majd berlini, majd később moszkvai emigráció­ban élő költő nagyerejű szatirikus írásait is, megsemmisítő Hitler-ellenes szatirikus verseit éppúgy, mint a felszabadult országba hazatérő Gábor Andor öregkori, a felszabadulás utáni esztendők sok nevetséges vagy megbírálható jelenségét kidaloló humorát is. Kötetünkben az olvasó föllelheti Gábor Andor humoreszkjeit, szatirikus novelláit és humoros színpadi jeleneteit is. E kötet olvasója nemcsak jó mulatságot, igazi élményt kap az egyes írások olvasásakor, de felismeri azt is, hogy Gábor Andor tehetsége lényege szerint: szatirikus költő. Amit ebben a nemben alkotott, azt senki nála jobban és következetesebben nem művelte irodalmunkban.˝

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!