SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Termő ékes ág. Magyar költők versei az anyáról

Termő ékes ág. Magyar költők versei az anyáról

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Kozmosz

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Magyar Irodalom Gyöngyszemei

Terjedelem:

318 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A költészet ősi s hatalmas ihletője áll e gyűjtemény valamennyi verse mögött: „életünk első asszonya” – anyánk. Száz magyar költő verse, az ómagyar Mária-siralomtól Bari Károlyig, egyetlen verscsokorban pompázik, az emberélet legszebb „termő ékes ágáról” az édesanyáról. Népdal és míves szonett, ditirambus és elégia, himnusz és siratóének, óda és oratórium: mind őt szólítja, őt dicséri, és őt siratja, mind róla beszél, és őt idézi életünk minden lehetséges pillanatában, vele perel, az ő sugárzó lényét rögzíti ezer alakban a költészet fénylő igéivel. A magyar költészet anyaképe tehát ez a gyűjtemény, és anyagának elrendezése folytán a születés pillanatától a halálig, sőt bizonyos értelemben a halálon is túl – az anyasors regénye; a legszentebb öröm és a legszentebb szenvedés versekből szőtt története. A válogatás és a szerkesztés Domokos Mátyás munkája

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!