SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Testnek feltámadása

: Testnek feltámadása

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

169 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A szeretet soha el nem múlik - ehhez a bibliai gondolathoz tér vissza belső monológjában újra meg újra A pokol kapui című egymondatos miniregényem passzív hősnője, Biri; A történet elbeszélője, Euphroszüné, Andrzejewski regényének, A paradicsom kapui-nak írói technikájával mesél azokról, akikből oly fájón hiányolja a lengyel író hőseinek erényeit, indulatait és szenvedélyeit: mai emberekről, akiket nem mély érzések, hanem időszakos kapcsolatok kötnek embertársaikhoz. Euphroszüné egy keretes elbeszélésben mondja el Biri történetét, mely a Mikes fordította francia rokokó regényciklusra, a Mulatságos napok-ra kacsint vissza, Tanulságos éjszakák címmel. Ezeken a mai tanulságos éjszakákon nem történik semmi; a közeg, amiben telnek, valódi vagy állítólagos művészek életének beltenyészete, szinte rokokó módra mesterkélt világ, ezért a szereplők neve is nyugodtan lehet mitológikus: a hét vezéré, a három Gratiáé. Az érzelmi elsivárodás zsákutcáit tárja fel az első két elbeszélő, Thaleia szigorúbban, Euphroszüné árnyaltabban: Aglaia mintegy ellenpontként a múltból hoz elő egy drámaibb történetet, a háborús nemzedék másfajta tapasztalatokkal terhes éjszakáiról. Azoknak az éjszakáknak kimondatlan-megfogalmazatlan tanulsága határozza meg, hogy a túlélők az érdekek vagy az értékek világát választják-e. És ez a tanulság nem csupán a művészek szűk körének szól. Ebből a körből Ablakok nyílnak. Kifelé mindenféle, mindenki felé."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!