SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Thézeusz

: Thézeusz

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

183 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Hegedül Géza Thézeuszról szóló hangjátékait a rádióból már jól ismeri a közönség. Ezek a verses drámák külön-külön is önálló művek, de cselekményben és mondanivalóban egymással öszszefüggnek, és a tetralógia nagyobb egységében bontják ki a hősök sorsában ábrázolt példázatot. Thézeusz házának tragédiáit az ókor óta újra meg újra feldolgozta a drámairodalom: az antik képzeletvilágból örökölt mese és alakok alkalmas keretet adtak ahhoz, hogy bármely kor költői a maguk látta problémákat fejezzék ki a hagyományként kapott regében. Hegedűs Géza tetralógiája a mai ember nem egy zaklató kérdésére válaszol - a hazugság erkölcsi problémáját állítva középpontba -, mintegy időtlenül ragadva meg az időszerűt, amikor az antik mondát a francia klasszicizmus ízlése szerinti drámákban fogalmazza jellemeiben és eszméiben egyaránt izgalmasan modern alkotássá.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!