SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Tibold Márton

: Tibold Márton

Kiadás:

Budapest, 1934

Kiadó:

Erdélyi Szépmíves Céh

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

176 p., 184 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A két világháború közötti erdélyi magyar regényírás egyik legtöbbet olvasott alkotása Molter Károly Tibold Mártonja. Két forrása van ennek a népszerűségnek: egyik a szerző írásművészete, amellyel élménnyé tudta avatni az olvasóban Tibold Márton önmagában is érdekes és tanulságos életútját, másik a regény akkor nagyon időszerű s ma is tanulságos haladó eszmei és politikai tartalma. Molter Károly a harmincas években előretörő fasizmus fajelmélet-bűvölete elleni harcos kiállásnak szánta könyvét; s célját el is érte, mert Tibold Márton önéletrajzszerű élménygazdagsággal feltárt éleltútja egyrészt a korabeli haladó társadalmi és eszmei mozgalmak rajza, másrészt az együttlakó népek bonyolult s mégis a békés együttélés felé haladó fejlődésének irodalmi tükröződése."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!