SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Tigrisugrás

: Tigrisugrás

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

245 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az első férjemet Tamásnak hívták, s én persze Tomiztam, Tomikáztam, sőt egy ideig - kezdetben, s mikor már mindennek vége volt közöttünk, Tomnak szólítottam, természetesen a hangsúly időközben egy kissé megváltozott." "Inkább mondja azt hogy Tom - figyelmeztetett megismerkedésünk első órájában, megszoktam." "Ma már tudom, szó sem volt megszokásról, legkedvesebb becenevéről. Egyszerűen csak fel akart szárnyalni a lenn nyüzsgő sok szürke, közönséges, pitiáner magyar név fölé. Néhány héttel igazgatói kinevezése után kijelentette: úgy nem szeretem ezt a Skodát már!" Rákosy Gergely legújabb regényének hősnője, amikor megismerkedünk vele, már elvált első férjétől, és így beszél a másodikról: "Talán nem is esik jól Gyulának, csak gondolom, mert szólni nem szólt róla, de én még soha nem mondtam neki azt hogy Gyuszi, Gyuszikám, Gyuszkó, pedig szeretném, de nem megy. Ordítani kéne, bőgni, hisz még soha így senkit sem szerettem, mint őt. De vajon ki tudnám-e magamból ordítani a sok Tomit, Tomikámat, Tomot, ki tudom-e valaha bőgni?" Hogyan jut el hősnőnk a "skodás" igazgató Tomitól Gyuláig, hogyan nyer egy kallódó élet tartalmat és értelmet? Erről szól az ismert író nagyszerű kisregénye.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!