SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Timár Virgil fia ; Halálfiai ; Válogatott novellák

: Timár Virgil fia ; Halálfiai ; Válogatott novellák

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Remekírók

Terjedelem:

1043 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631505073

tartalom:

"A Timár Virgil fiá-t nem sorozhatom semmi más prózai írás közé, melyek eddig megjelentek... A meghatottságot hideg kéz igazgatja, s spiritualizmust az előadás realizmusa hangsúlyozza az ellentét erejével. Egyetlen "szép" részlete nincs. Az egész "szép". Amint az író kibontja a mesét, sohasem sietve, az indok-okozat idején elhelyezve és gazdaságosan fejlesztve, szemünk előtt érik meg mondanivalója, s a várakozásban akárcsak az írónak, nekünk is örömünk telik." Kosztolányi Dezső "Történelmi regény a jelenkorból, ez a Halálfiai.... Babitsnak éppen ez a regénye mely a mostanból, a mindennapokból, az ember kicsinységéből, abból, amit prózaiságnak szokás nevezni, minden eddigi regényénél többet ád, minden eddigi regényénél inkább, minden eddigi regényétől eltérően valami különös pátosszal, valami sajátos, szinte prófétai hangon van írva, a versnél is kötöttebben, eksztatikus emelkedéssel... Történetivé lett regényében.. a költészet s a politika egy lélekzetbe forr össze s az epikum egyszerre emberi s politikai vallomás." Ignotus "A Babits-novella alig ismeri a jelent, még kevésbé a hétköznapot, a világtása nem nappali fény, legfeljebb az a süket déli mozdulatlanság, amely kísértetieseb, mint az éjféli óra, hősei csak újabban öltenek polgári zakót, térképe a legkülönösebb: temetés utáni esőzések, mitologikus tájak, a középkor s egy hangyaboly egészen közel esnek egymáshoz. A költő valamikor arra vágyott, hogy a mindenséget énekelje meg versében, a novellák köre szűkebb - az író itt is a mindenségbőt a titokzatos, a különöst akarja megidézni." Illés Endre

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!