SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Tiván. Ifjúsági regény

: Tiván. Ifjúsági regény

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

JEL Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

140 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639318221

tartalom:

"Levente jobb karjával határozottan megfeszítette a húrt. A sámán dobján az ütők vad táncolásba kezdtek. A levegő megfeszült körülöttük, s a halált hozó nyílvesszőre szegeződött min­den tekintet. A lövés pillanatában azonban Levente észrevétlen jobbra mozdította az íjat, s a nyílvessző a szolga nyaka mellett süvített el. Az apa megdöbben: komor arcán az öröm parányi fényét a harag vörös színe váltja fel. Tiván is dermedten áll: látta - senki más, de ő igen -, hogy Levente szándékosan vétette el a célpontot." A szigorú apa, Jutas vezér, ekkor még nem is sejti, hogy fia azért cselekedett így, mert keresztény. Tiván, hogy megmentse Leventét, magára vállalja a történteket. Belső harcában két világ ütközik össze: a Jutas-féle emberek keménysége a Leventék hősiességével. A Taksony és Géza fejedelem uralkodása idején játszódó regény az ősmagyarok szokásaival, táltoshitével, a kalandozó hadjáratok izgalmaival, a mocsaras, lápos víz ringatta Bodrogközzel ismerteti meg az olvasót. A mű 1996-ban pályadíjat nyert. Később érettségi tételként is szerepelt.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!