SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Tiz deka boldogság

: Tiz deka boldogság

Kiadás:

Budapest, 1942

Kiadó:

Nova Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

438 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Itt ülök ingujjban az íróasztal előtt és embereket fogok teremteni. Nagy könnyelműség! Már úgy értem ingujjban üldögélni, amikor odakint csak egy pillanatra mutatta meg hamiskás képét a tavasz, de a munka szent láza hevít. (Embereket teremteni nem nagy dolog, ha nem tetszik, legfeljebb agyoncsapja őket az ember.) Életek és sorsok kavarognak bennem. A beszéd is lassú, az írás pedig két mankóval biceg csak nyomában és nem ismeri a futás gyönyörűségét. Boldogok, akiknek az Isten egy kis fantáziát adott, hogy könnyen megvigasztalódjanak. A képzelet világában örök a boldogság és ismeretlen a bánat. Ha akarod, télen is nyár van és ősszel is nyílnak a virágok; egészséges a beteg, gazdag a szegény és fiatal az öreg. Egy egész világot teremthetsz magadnak, amelynek megfellebbezhetetlen Ura és Teremtője vagy. Törvényeket alkotsz és törvényeket bontasz. Mennyivel különb a valóság az álomnál? Nem több, sőt kevesebb az. A képzelet világa a szebb, a jobb és a tökéletesebb. Csak egyet intesz és megnépesedik a semmi; megszűnik mindaz, ami volt és életet kap az, ami nincs. Gyerünk!

leírás:

Eredeti védőborítóval.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!