SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Tizenhét hattyúk

: Tizenhét hattyúk

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

161 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631411184

tartalom:

"A kötet szerzőjeként Esterházy Csokonai Lilit adja meg, egy tündöklő és vagány és kiszámíthatatlan, húszéves, szépséges nőt, aki a nyolcvanas évek Magyarországáról ír fiktív naplójában, és közben kibontakozik identitáskeresése és saját mitologikus sorstragédiája. A könyv egyben kísérlet is volt: a kanonizált név vonzereje nélkül, pusztán a szöveg erejére támaszkodva vezetett be az irodalmi köztudatba egy eladdig teljesen ismeretlen írót. A regény különlegessége azonban nem elsősorban a szerző elleplezésében rejlik (a második kiadás fülszövegében Esterházy maga vallja be szerzőségét), hanem a nyelvezetében: Csokonai Lili a XVIII. századi emlékirat-írók és prédikátorok hangján szólal meg, de nemcsak a lélekről beszél leplezetlenül, hanem a testről is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!