SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Toldi estéje

: Toldi estéje

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Lampel Róbert (Wodianer F. és fiai)

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Könyvtár

Terjedelem:

86 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A Toldi estéjében már benne rejlenek az ötvenes évek Arany-lírájának bizonyos elemei, színei és hangulatai, de ez a mű arról is tanúskodik, hogy Arany útkeresése, kísérletezése, mely a népies-nemzeti költészet kifejezési lehetőségeinek szélesítését célozza, s mely az ötvenes években különösen megélénkül: már 48 előtt, a Toldi után megkezdődik. A Toldi estéje éppen annyira másféle utat és hangnemet jelöl, az első Toldihoz képest, amiként a Murány ostroma, vagy a Rózsa és Ibolya is. Arany útkeresései, kísérletei a népiesség új lehetőségeit nyitják meg ezeket a lehetőségeket a népiesség a Világos utáni viszonyok nyomására, a gyökeresen megváltozott történelmi helyzetben igényli. De új utak szükségét érzi Arany már a Toldi estéjének megkezdése idején: a népiességtől elválaszthatatlannak látszó naiv előadásmód csak bizonyosfajta témáknál lehet helyén, s bizonyos bonyolultabb, a humort vagy a tragikumot, az elégiai hangulatot vagy épp a meghasonlást kifejező témáknál olyan művészetre van már szükség, mely népies legyen, de naivságtól mentes is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!