SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Törökméz

: Törökméz

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Maecenas Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

296 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637425624

tartalom:

"Vászonzsákomból előkotortam kányafa pipámat, szépen megtömtem és meggyújtottam, felkuporodtam a gyékényre, és boldogan pefegtem. Majd csak történik valami... Mondhatom, történt is. A felét se füstöltem el a dohánynak, midőn a hátam mögött termett egy veres hajú törpe. Gyermekjátéknak beillő fagereblyét forgatott a kezében, vigyorgott, és a nyelvét öltögette. - Jól fülelj ide! Az ulemá elmond majd neked egy mesét, amelynek az utolsó mondatát neked kell kitalálni, de ha nem tudod, akkor keservesen megbüntet..." Fehér Béla - az emlékezetes Zöldvendéglő szerzője - új varázslatot bocsát az olvasóra. Hőse - véletlenül éppen Mikes Kelemen rokona - török fogságban tengődik. Találós kérdések bombáit kell hatástalanítania. Ha téved, kínhalállal lakol. Nyelvi fordulatok és elképesztő jelentek színes kavalkádja bontakozik ki e lapokon. Már szinte meg sem lepődünk, amikor az Uranus-Corona Borealis bolygó titokzatos küldöttsége elcsórja a konyhaasztaláról a pacalpörköltet.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!