SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Tranzit kávéház (Utazás és álom)

: Tranzit kávéház (Utazás és álom)

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Útleírás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

539 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631528731

tartalom:

Méliusz József feleségével 1978-79-ben Bukarestből Belgrádon át Cap-Martinba utazott. Könyvében, "napló-regényében" azokat az élményeket írta meg, amelyek az út során érték: találkozásait, úti benyomásait, múltjának emlékeit. A "kívül-belül utazás regénye" - ahogy az író meghatározta könyvének műfaját - valójában memoár, szokatlan formájú visszaemlékezés, amelynek sodró lendülete megrázó szellemi kalandokba ragadja azt, aki a téren és időn gyakran átlépő író útitársául szegődik. Az úti élmények jelen ideje lépten-nyomon összemosódik azzal az élménykörrel, amely Méliusz József saját történelmének elmúlt három évtizedéből fakad. Nem feledhetjük: az utazás megkezdése és az író 1949-es letartóztatása, majd szörnyű meghurcoltatása között éppen harminc év telt el... Személyes sorsából, történelmi tapasztalataiból levont tanulságait Méliusz erkölcsi parancsként adja át nekünk, olvasóknak, éljünk bár itt, a Duna-tájékon, vagy bárhol a világban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!