SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Tücsök és bogár

: Tücsök és bogár

Kiadás:

Kolozsvár, 1972

Kiadó:

Dacia Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

253 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Megítélésem szerint a rém- alakok nyüzsgésében a kancsi szándékúak világméretű összeesküvése húzódik meg. És ebben nem az az új, hogy hírt ad magáról a félvakság és a kancsalság. Mindég voltak fogyatékosak, akik megjelentek, megértést és jóindulatot esedezve. De most úgy lépnek elénk, mintha mindenki, akinek két szeme, egy orra és két füle van, köteles lenne számot adni furcsa megjelenéséért. Sőt a kétszeműek irgalomért se folyamodhatnak, mert annyi gaztettet néztek végig két szemmel, hogy elvesztették jogukat a védekezésre. Ha valamit enyhíteni akarnak ítéleteikön: úgy próbáljanak kancsalítani. Akkor a továbbiakban nemcsak helyesebben fogják látni a bonyolult világot, hanem moderneknek is nevezhetők! És itt kerülök szembe véglegesen a ferdepofájúakkal és kancsikkal. Én ugyanis eredetileg - ezt őszintén be kell vallanom - kancsal vagyok. De hittel, tudással és szorgalommal küzdök ellene. Egyszer-egyszer már eljutok odáig, hogy nem látom duplán a világot, sőt néha képes vagyok gyönyörködni szépségeiben. Ha valami torzai pillantok meg a valóságban, először a szememet tartom bűnösnek, és számtalanszor helyesnek bizonyult e feltételezés. Ez a való: én első pillanatra mindég visszataszító és torz jelenségeket fedezek föl. De gyűlölöm a torzságot, a kétfejűeket, a káoszt, a színek értelmetlen egyvelegét. Hát hogyne lennének ellenségeim azok, akik a káoszt és az értelmetlenséget kiagyalják? Akik nehéz agymunkával jutnak odáig, ahonnan eredetileg bámészkodom? ..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!